Over Robust Vintage

Wij zijn Ivan en Nele, de drijvende krachten achter Robust Vintage.
Ivan, Tuinarchitect met gouden handen, en Nele, Grafisch Ontwerper met altijd sprankelende ideeën, delen een diepe liefde voor unieke en originele items.
Samen vormen we een dynamisch duo met een scherp oog voor schoonheid en een hart voor duurzaamheid.

... en hoe het begon.

Ons verhaal begon in 2010, toen we begonnen aan het grootste avontuur van ons leven: het renoveren van ons huis. Tijdens dit proces ontdekten we onze gezamenlijke passie voor ongewone materialen en creatieve oplossingen. Hergebruik en duurzaamheid werden al snel sleutelwoorden in ons werk.

Terwijl Nele altijd al een voorliefde had voor nostalgische vondsten uit kringloopwinkels en rommelmarkten, werd Ivan pas echt gegrepen door de magie van Industrieel Vintage toen Nele hem meenam naar gespecialiseerde winkels.

In 2015, toen we de laatste hand legden aan de verbouwing van ons huis, besloten we onze passie naar een hoger niveau te tillen. Gewapend met moodboards en inspiratie uit stoere woontijdschriften, gingen we op zoek naar de mooiste industriële schatten. Ivan verbouwde eigenhandig de stal naar woonruimte, maakte van oude werkbanken praktische keukenmeubels en creëerde tafels met karakter door ze te combineren met industriële tafelpoten. Nele bracht haar grootmoeders erfstukken tot nieuw leven door ze te herstofferen en te integreren in het stoere en unieke interieur dat we samen creëerden.

Wat begon als een persoonlijk project groeide al snel uit tot iets groters. Familie en vrienden die ons huis bezochten, waren onder de indruk van de unieke details en bijzondere meubels. Langzaam maar zeker ontstond het besef dat we onze passie wilden delen met anderen. Zo werd Robust Vintage geboren.

In 2022 kregen we de kans om het alomgekende Industrieel&Zo van Jan en Caroline Linders over te nemen. Voor ons was Industrieel&Zo altijd een vaste waarde in onze zoektocht naar ons perfecte interieur. Deze kans konden we niet laten liggen en met veel enthousiasme waagden we de sprong naar een groter en rijker assortiment.

Met de overname van Industrieel&Zo breidden we niet alleen ons aanbod uit, maar kregen we ook de kans om onze passie voor industriële schatten te delen met een nog breder publiek. We zijn er trots op dat we het werk van Jan en Caroline kunnen voortzetten en laten voortleven bij Robust Vintage. Of je nu op zoek bent naar unieke meubelstukken, industriële verlichting of decoratieve items met karakter, bij Robust Vintage vind je het allemaal.

We vinden het geweldig om onze passie voor industriële schatten met jullie te delen en samen met jullie unieke en inspirerende interieurs te creëren. Welkom bij Robust Vintage, waar passie en creativiteit samenkomen!


cms-img

Getuigenissen

Ben je op zoek naar een authentiek en origineel cadeau? Ontbreekt net die ene eyecatcher nog in je keuken, living of interieur? Weet je (ongeveer) wat je wil maar is het niet te vinden? Wil je een idee verwezenlijken of een droom waarmaken? Wil je inspiratie opdoen of wil je eens een creatieve blik, een andere kijk of verrassende mening?
Het enige wat je moet doen is eens een kijkje nemen op de website of contact nemen met Ivan en Nele. Zowel Nele als Ivan zijn top in hun vak en vinden of maken wat jij zoekt volledig op jouw maat!

-Kristof en Wendy-

Nele en Ivan zijn heel down to earth! Ben je naar iets leuks op zoek of zoek je een oplossing voor een woonprobleem? Vraag het hen even. Ze denken graag met je mee! Zo zochten wij een stoere kar om spullen te vervoeren over onze binnenkoer in kasseitjes, we hebben er even op moeten wachten -want ze zoeken echt tot ze vinden wat jij bedoelt- maar het was de moeite waard! Mooi én handig, die oude kar met nieuwe rubberen wielen.

-Miguel en Shirley-